Doru Panaitescu: LogOut ARBOmedia Online si login Initiative Multimedia
Marti, 19 Decembrie 2006

(ccmaindig.ro, Iulian Toma)

Doru Panaitescu: LogOut ARBOmedia Online si login Initiative Multimedia“Hai sa zicem ca nu am plecat de la Arbo (media n.r.) ci m-am īndreptat catre o oportunitate de a schimba, īn primul rānd, perspectiva. Acum voi face totul dintr-o perspectiva multimedia, lucru pe care la Arbomedia nu īl puteam face pentru ca acolo exista doar departament de internet”, a raspuns, pentru ccmaindig, Doru Panaitescu, īntrebat de ce a parasit Arbomedia, pentru Initiative.

“Al doilea motiv ar fi ca eu am lucrat la Client, unde am fost 5 ani director de marketing la Astral si Dnt īnainte de achizitie) si cumva ma īntorc la prima mea vocatie, ca sa zic asa, aceea de a face internet marketing de pe partea clientului”, a subliniat el.

New Media la Initiative

Doru Panaitescu confirma astfel, pentru ccmaindig, plecarea lui din pozitia de Online Sales Director de la Arbomedia, de la 1 ianurie 2007, pentru a coordona noul departament de New Media de la Initiative, una din agentiile de media din grupul Lowe Romānia.

“Ma voi ocupa de tot ce īnseamna New Media, un termen mai larg”, dupa cum spune Panaitescu, „care nu va īnsemna numai Interactive sau Digital”. „Este un departament pe care o sa-l formez”, sustine Panaitescu, “a carei activitate o s-o conduc si care va īncepe deocamdata doar cu mine urmānd ca acesta sa evolueze ulterior”.

„O sa ma ocup de tot ce īnseamna publicitate interactiva, internet, sms, alte tehnologii mobile, bluetooth si alte medii care īncep sa creasca si pāna la tot ce īnseamna publicitate neconventionala, nu neaparat digitala, dar care are interferente īn zona interactiva: de exemplu indoor”, a mai afirmat el.

Initiative: 3,5 –4% New media

Īntrebat daca stie ce bugete pe New Media a avut pāna acum Initiative, pāna acum, Panaitescu a spus ca undeva īn jur de 3.5-4% din volumul total de media. Ca volum anual, Panaitescu a refuzat sa dea o cifra exacta spunānd ca nu este autorizat sa faca acest lucru.

Vorbind īnsa despre ordinul de marime, “ca idee pot sa spun ca este un business de sute de mii de euro care va deveni tot mai important, īn urmatorii ani si este o miza pe care eu ca si cumparator de media o sa am datoria sa o propun clientilor, pe de o parte, iar pe de alta parte nu neaparat sa trag din alte medii pentru ca nu este neaparat o concurenta, ci pentru ca va fi o presiune la clien-i pentru care ar trebui sa fim pregatiti”.

Īntrebat de catre ccmaindig unde vede zona de New Media Multimedia pe care o coordoneaza la Initiative, Doru Panaitescu a declarat ca, “īn urmatorii 5 ani ea se va situa undeva la peste 10% din totalul cheltuielilor de publicitate”.

La Arbomedia am īncercat altceva decāt publicitate online clasica, adica proiecte complexe crossmedia īntre presa locala si internet, īntre ghiduri si internet, Tv si internet. Aici vom putea sa mixam mult mai multe medii digitale cu alte medii clasice pe care Initiative le stapāneste foarte bine”

Se schimba Consiliul Director IAB Romānia?

Despre pozitia sa īn Consiliul Director al IAB, Doru Panaitescu fiind ales si īn consiliul Director al organizatiei, fostul sef al departamentului de Internet spune cu siguranta ca nou reprezentant ARBOmedia va fi Calin Rotarus, fostul sef al departamentului de Interactive promovat sef de vānzari la regia de vānzari.

Una din deciziile IAB Romānia viitoare pare sa fie legata inclusiv de Panaitescu. Fostul reprezentant ARBOmedia a fost ales īn Consiliul Director IAB īn urma votului adunarii generale, vot care ar putea fi reluatz odata cu plecarea lui Panaitescu de la ARBOmedia, regia pierzānd probabil pozitia īn Consiliul Director aleasa prin votarea unor persoane īn Adunarea Generala.

Potrivit unor surse IAB, organizatia nu a luat nicio hotarāre īn acest sens, urmānd ca o īntr-o īntālnirea a Consiliului Director care urmeaza sa aiba loc asta seara (marti, 19 decembrie) sa fie luata si aceasta hotarāre.

Panaitescu a declarat pentru ccmaindig ca īn urma unei discutii pe care a avut-o cu oficialii Initiative, acestia ar fi fost īncāntati ca el sa reprezinte interesele agentiei de media īn tot ceea ce īnseamna reuniuni ale industriei de profil, inclusiv IAB. Reprezentantul Initiative de pāna acum la IAB era  chiar seful companiei  - Octav Popescu.

ccmaindigFile | Media , Initiative Romania

Initiative Romānia (www.initiativemedia.ro ) este afiliata retelei internationale Initiative Worldwide si este activa pe piata de media romāneasca de 12 ani. Condusa de Octav Popescu, agentia face parte din grupul Lowe Romānia al carui presedinte este Veronica Savanciuc.

Potrivit unei comunicari recente a companiei de media, portofoliul Initiative Romānia include clienti precum Orange Romānia, Johnson&Johnson, Raiffeisen Group, MOL Romānia, Pernod Ricard, GlaxoSmithKline, Berlin-Chemie, Continental, Beres, Reinert, Power Horse, Porsche, Sarantis, Sony Ericsson.


PUBLICITATE:
 
уŠ·Š½Š°Ń‚ŃŒ Š±Š¾Š»ŃŒŃˆŠµ

Š£ Š½Š°ŃˆŠµŠ¹ Š¾Ń€Š³Š°Š½ŠøŠ·Š°Ń†ŠøŠø Š²Š°Š¶Š½Ń‹Š¹ Š²ŠµŠ± ŠæŠ¾Ń€Ń‚Š°Š» , Š¾Š½ Š¾ŠæŠøсыŠ²Š°ŠµŃ‚ Š² стŠ°Ń‚ŃŒŃŃ… ŠæрŠ¾ www.tamada.ua.
Š£ Š½Š°ŃˆŠµŠ¹ ŠŗŠ¾Š¼ŠæŠ°Š½ŠøŠø Š°Š²Ń‚Š¾Ń€ŠøтŠµŃ‚Š½Ń‹Š¹ сŠ°Š¹Ń‚ ŠæрŠ¾ Š½Š°ŠæрŠ°Š²Š»ŠµŠ½ŠøŠµ http://tamada.ua.